BannerFans.com

duminică, 5 august 2012

O minune a Sfântului Nectarie în Iordania

20 ianuarie 2010

Preasfinţitul mitropolit Benedict al Filadelfiei (Patriarhia Ierusalimului) ne aduce la cunoştinţă o mare minune contemporană petrecută în Iordania. Un băieţel de trei luni s-a îmbolnăvit foarte grav, având gaură în plămâni, şi a ajuns la terapie intensivă, fiind intubat pentru a primi oxigen. Părinţii băieţelului erau foarte deznădăjduiţi când doctorii i-au anunţat că fiul lor nu are nici o şansă de scăpare.
De îndată ce a aflat despre tragicul eveniment, Mitropolitul Benedict a dat imediat poruncă unui preot, părintele Nectarie, ca împreună cu alţi tineri să viziteze în fiecare sâmbătă spitalele pentru a da mângâiere bolnavilor. Aceştia au mers la fiecare bolnav cu Sfânta Evanghelie, cu o carte cu viaţa Sfântului Nectarie şi cu ulei din candela Sfântului. Potrivit poruncii Mitropolitului Benedict, părintele Nectarie a uns copilaşul cu ulei din candela Sfântului Nectarie şi – minune! – băieţelul de trei luni era a doua zi perfect sănătos, iar părinţii lui l-au luat acasă.
Trebuie spus că părinţii băiatului nu erau cunoscuţi în Mitropolie; cu toate acestea, ei i-au telefonat de îndată părintelui Nectarie, ca să-i spună minunea, şi au venit în biserica Sfântului Nectarie de la Mitropolie pentru a se închina. Cu lacrimi în ochi, i-au mulţumit Sfântului Nectarie şi au declarat că vor boteza copilul creştin ortodox şi îi vor da numele Sfântului Nectarie Făcătorul-de-minuni. Mitropolitul Benedict al Filadelfiei a vizitat familia şi pe băieţel şi le-a dat binecuvântarea lui.
Merită menţionat că Sfântul Nectarie este cinstit în chip anume în Iordania; după iniţiativa preasfinţitului mitropolit de a-l face cunoscut în această ţară. S-au mai făcut alte şapte minuni, consemnate de cei care au primit harul lui Dumnezeu pentru mijlocirile Sfântului Nectarie. Această întâmplare a avut un mare răsunet în lume şi dă mărturie despre adevărul şi puterea credinţei creştine.
Aricol aparut in nr. 13 al revistei Familia Ortodoxa

Niciun comentariu:

  Planul Kalergi este acum în plină desfășurare Soros: „ Sper să trăiesc până în ziua în care se va naște ultimul copil alb.” ...